Logo Feng-shui

inapoi FengShui

Feng shui s-a nascut initial pentru alegerea unui loc bun pentru inmormintarea stramosilor; feng shui-ul clasic reprezinta un manunchi de cunostinte stravechi despre realitatea mediului inconjurator si felul cum acesta influenteaza prosperitatea si armonia personala. Sint folosite formule specifice pentru a compune repartizarea energiei unei proprietati, si se practica observarea formelor de relief pentru a determina localizarea energiilor favorabile.
Literal, termenul feng shui inseamna “vint si apa”. Este concentrarea unui concept conform caruia “ energia dragonului va fi imprastiata de vint si se va opri la marginea apei”. Aceasta remarca desemneaza un spatiu favorabil, cu energie puternica pentru construirea unei case. De aici si denumirea de vint si apa.

In fiecare moment, sintem afectati de lucruri  pe care nu le putem percepe cu simturile noastre; sintem afectati de energiile din jurul nostru.
Casele in care traim au diferite personalitati; unele sint bune si ajuta pe cei care locuiesc in ele dar altele pot submina prosperitatea, sanatatea si chiar relatiile cu ceilalti membrii ai familiei.
Starile de bine, relatiile cu ceilalti, acasa si la serviciu, sanatatea, succesul sint toate legate intre ele si depind de locul in care dormim, intram in casa si nu in ultimul rind de destinul fiecaruia.  

Studiul feng shui identifica energiile bune si pe cele mai putin bune din preajma noastra. O buna intelegere a naturii acestora, cum sa alegi un loc bun pentru casa, unde sa pozitionezi patul, biroul sau chiar anumite obiecte decorative, toate impreuna pot crea un mediu prosper material, armonie , sanatate si longevitate pentru ocupantii casei.

Totul in Feng shui se bazeaza pe energie ( Qi)
...

Qi  

Qi-ul reprezinta  energia vitala si esenta tuturor lucrurilor; qi-ul este elemental fundamental care nu poate fi creat sau distrus si care se materializeaza sub diferite forme si aspecte. Are o miscare ciclica si se afla la originea universului. Este dinamic si circula in spatiu in forme invizibile aflindu-se la baza miscarii planetelor si stelelor dar si a gindurilor si starilor noastre emotionale.
Qi se afla pretutindeni, in soare, in curentii de aer care circula intr-un spatiu deschis, in coridorul si incaperile casei unde locuim, in apa, in munti, in orice si oricine.
Raminind in domeniul spatiului care ne inconjoara, cred ca s- a intimplat multora dintre noi sa intram intr-o incapere si brusc sa ne simtim confortabil, sa avem o stare de bine , cu alte cuvinte sa simtim energia benefica a locului.
Influenta directa sau indirecta a qi-ului este esentiala pentru sanatatea si fericirea noastra; invatatura feng shui ne ajuta sa detectam calitatea qi-ului unei case si sa folosim energia sa benefica pentru sanatate si prosperitate.

CITESTE MAI DEPARTE >>>© Copyright 2010 universfengshui.ro Toate drepturile rezervate
webdesign by : OPUS CREATIVE STUDIO