Logo Feng-shui

inapoi FengShui

In Feng Shui exista 3 tipuri de Qi; energia Cerului, energia Pamintului si energia Umana.

Sintem nascuti cu un destin predeterminat, care constituie o treime din viata noastra; este stabilitit la nastere si nu poate fi controlat sau schimbat. Cerul decide cind ne nastem, unde ne nastem, in ce familie, ce rasa si cu ce trasaturi de caracter.
Energia Pamintului este Feng shui- ul locului unde traim si muncim.La fel ca si destinul, aceasta nu este uniform distribuita pe pamint; anumite parti ale globului au forme de relief superioare si munti producind si sustinind bogatia si armonia.
In sfirsit energia Umana se refera la calitatile noastre, alegerile pe care le facem, credintele noastre si deciziile in viata.Daca o persoana detine o energie favorabila va incerca sa se perfectioneze si sa evolueze de-a lungul vietii.
Interactiunea acestor tipuri de energie guverneaza si formeaza destinul nostru.
Energia umana difera cantitativ si calitativ la oameni; uneori acesta se blocheaza si cauzeaza diverse boli.

O analiza completa Feng shui ia in consideratie 2 aspecte: scoala Busolei si scoala Formei.

Scoala Formei studiaza curgerea energiei din jurul formelor de relief naturale precum muntii, vaile, apele sau create de om precum cladirile, drumurile, caile de acces.Aceasta scoala considera ca orice forma fizica ce ne inconjoara ne afecteaza intr-un mod sau altul.Toate formele produc Qi. Influentele acestor forme sint determinate de aspectul lor si felul in care aceste elemente sint localizate comparativ cu alte forme. Spre deosebire de scoala busolei care evalueaza energii in continua miscare si transformare, scoala formei  reprezentata de mediul inconjurator  este mai mult statica. Formele de relief sint in general aceleasi milioane de ani.  

Scoala Busolei evalueaza 9 tipuri de energii existente in preajma noastra care nu se pot vedea cu ochiul liber dar care se pot stabili prin masuratori si calculatii. Aceste energii vin din Cosmos si sint asociate cu cele 9 stele ale constelatiei Carul Mare.

Principii

Feng Shui- ul traditional combina principiile yin/yang, teoria celor 5 elemente si cele 8 trigrame.Singura constanta ce reprezinta fundamentul metafizicii chineze este Schimbarea.
In univers asistam la un circuit neintrerupt de energii sub cele 2 forme yin si yang. Yin/Yang se refera la 2 tipuri de energie reprezentate simbolic de o linie intrerupta (yin) sau continua ( yang); acestea sint forte opuse dar in acelasi timp complementare precum noaptea si ziua, iubirea si ura, intunericul si lumina, constientul si inconstientul, masculinul si femininul.
Manifestarea yin sau yang, schimbarile dintr-o forma in alta explica toate fenomenele naturale si insusi fiinta umana. Echilibrarea yin/yang este de fapt expresia idealului, a perfectiunii. Pe linga alte aspecte,scopul unei evaluari feng shui este descoperirea si utilizarea energiilor yin si yang, specifice fiecarei proprietati in functie de destinatia fiecarei zone a casei, de exemplu dormitor, living, birou, etc.

Sistemul celor 8 trigrame este un model matematic al universului.  Prin interactiunea yin si yang iau nastere cele 8 trigrame care sint de fapt stagii intermediare ale tuturor fenomenelor din natura. Trigramele pot fi considerate  cele mai vechi forme de stocare a observatiilor umane legate de mediul inconjurator. Ele simbolizeaza fenomene ale naturii, relatii umane, parti ale corpului si reprezinta un anumit tip de energie.

CITESTE MAI DEPARTE >>>© Copyright 2010 universfengshui.ro Toate drepturile rezervate
webdesign by : OPUS CREATIVE STUDIO